All in the Family

Vorige pagina

Onze Toby was vanzelf ook een beetje de hond van de familie. Van de een wat meer dan van de ander. En dat was ook soms wederzijds.

Mariet en Nico hadden met Paco natuurlijk hun eigen lieveling. Een mooie Hollandse herder. Mariet was  echter dol op alle honden en zeker op Toby. De laatste keer dat we er op bezoek kwamen, vloog hij als uit een kanon af geschoten, uit de wagen de straat over en bij haar het huis in, nadat ze hem riep. Nico hield meer van grote krachtige honden waar hij mee kon 'pakwerken'. Onze dank aan hem omdat hij in de laatste zomer zijn hondenhok compleet renoveerde. Mooi hè.>>

Corné had zelfs 3 honden, allemaal groot en sterk met Tyson – de naam zegt alles – een geweldenaar waar je U tegen zegt. Ik denk dat beide mannen Toby ook leuk vonden maar ze hielden gewoon meer van krachtige honden.
 


Sjeun Nico

Met Lucie en Wien klikte het wat minder. Lucie was misschien wat onzeker naar hem en Wienand misschien wat te zelfverzekerd. Een portie gewoon negeren deed hier echter wonderen. Vivian op haar beurt - helemaal te gek met beesten - heeft in zijn eerste jaar nog regelmatig op Toby gepast, wandelingen gemaakt, gespeeld en hem trucjes geleerd. Mede door haar is het ons gelukt hem te laten wennen aan het overdag alleen thuis kunnen blijven. Dank je wel Viv.

Het meest kwam Toby thuis bij Ellie en Emmanuel. Daar voor de deur ging hij telkens compleet uit zijn dak.
Hoewel hij aanvankelijk een 'discriminerende' houding had tegenover mensen met een donkere huidskleur kreeg hij al gauw een groot respect voor Emmanuel. Die twee hadden gewoon een soort klik.
 


logeren bij Ellie en Emmanuel
 

Dank hier aan Alisha. Zij begeleide ons toen we voor de eerste maal Toby als kleine puppy leerden kennen in de kennel in Amerzoden. En ze schreef de allerliefste woorden toen hij van ons heen was gegaan.

Bij Astrid, Peter  en Maik is Toby nooit in huis geweest.
Maar daar voor in de plaats zijn we wel erg vaak met elkaar de mooiste wandelingen gaan maken in het Heuvelland. En daarna vaak ergens een lekker hapje eten. Heerlijk.

 


Vorige pagina  

TOP