En ik heb trek in...

Vorige pagina

  Dat is een domme vraag. Toby die had altijd en overal trek in alles. Je kon letterlijk zeggen dat als hij iets niet wilde eten dat het hondje ziek was.
Wij hebben er door de jaren wel opgelet dat hij zoveel mogelijk alleen dat voer kreeg, dat hij ook werkelijk mocht hebben. De brokken die hij 's ochtends at, daar was hij superdol op. Wanneer je thuis kwam van de ochtendwandeling ging hij meteen op zoek naar zijn voederballen. De rest van de wereld boeide hem dan weinig. Net zo dol of nog meer was hij op het natvoer of (diepvries) vlees dat hij in de avond kreeg voorgeschoteld.

Natuurlijk hield hij ook van 'mensenvoedsel' en daar waren een paar zaken bij waar Toby absoluut gek naar was.

Nr. 1 Eitje.
Eitjes zijn zeer gezond voor de vacht en bevatten veel eiwitten. Je kon geen eitje tikken of meneer had het in de smiezen. Wanneer we wel eens een eitje stiekem en voorzichtig probeerden te tikken dan hoopten we dat wij dat zo stil hadden gedaan, dat Toby het niet merkte. Wanneer we dan voor de zekerheid achterom keken, stond hij altijd met een beschuldigende blik naar ons op te kijken.
'Dat ga je toch niet alleen opeten, hé'
De laatste jaren kreeg hij als beloning ook altijd een eitje na de goede afloop bij het speuren.niet alleen opeten, hé
 
  

Nr. 2 Pasta
Geen hondenvoedsel natuurlijk, maar ach een paar sliertjes kan geen kwaad.
Soms wanneer we pasta kookten, deden we een paar kleine stukjes uitspoelen met lauw water om het zout er af te wassen. Onder het eten moest Toby dan een klusje uitvoeren om wat pasta te verdienen. Het was uitkijken geblazen met spaghetti. Met name voor je vingertoppen. De bek van Toby was dan net zo'n open en dichtklappende krokodillenbek.

 


Hap
 

 

Nr. 3 Frietjes
Niet zo gezond voor kleine hondjes en ook niet voor grote mensen overigens. We kochten natuurlijk alleen ongezouten frites.  Als ik met de papieren draagzak van de frituur thuiskwam dan moest je uitkijken dat Toby niet met kop en al in de zak dook.
Bij uitzondering kreeg onze hondenvriend dan ook een paar kleine stukjes friet.Hoe doet de beer?
 

Nr. 4 Brood
Bevat eigenlijk te veel zout en is niet zo goed voor hondjes.
De liefde voor brood had hij uit het nest. Daar kregen de pups wel eens witbrood van de Kennelhoudster. Af en toe gaven we hem wel eens kleine plukjes brood. Wanneer je hem wilde lokken als hij buiten ergens mee bezig was en je riep; 'Toby, brood!!' en hij kwam dan niet opdagen dan was het hondje ook serieus met wat bezig.

Nr. 5 Fruit
Goed voor mens en dier. Vooral 's avonds op de bank een appeltje of soms een peer schillen en de partjes verdelen. Voordat ik met mes en appel vanuit de keuken naar de bank had gelopen was Toby er al naar toe gesprint en op gesprongen. Toby kreeg dan ook wat stukjes. Typische Crunchy kauwgeluiden hoorde je dan. Ook een schijfje banaan ging er graag in.

Nr. 6 Yoghurt
Eigenlijk kunnen honden niet goed met lactose omgaan. Maar geregeld een beetje ongezoete Yoghurt of Kefir wordt aangeraden vanwege het stimuleren van de darmflora. Af en toe kreeg hij de lege pot yoghurt en dan dook hij met zijn neus tot op de bodem om alle restjes er uit te likken. Als hij merkte dat de pot op de gladde vloer teveel schoof dan ging hij er mee naar het karpet. Slimme jongen! En als Toby klaar was dan was de pot ook werkelijk he-le-maal schoon.


Het is natuurlijk een kwestie van goed opvoeden en derhalve onze eigen schuld want de laatste tijd ging hij niet alleen steeds vaker onder de tafel om te schooien maar hij ontwikkelde dan de de pientere methode om dat heerlijke warme koppie tussen je benen in je schoot te leggen. Stoere baas die dan niet smelt.
Vorige pagina  

TOP