Let op zijn pootje!!

Vorige pagina

De bovenstaande kop staat er niet voor niets. Want Toby had de menselijke gewoonte om zijn pootje te gebruiken daar waar ik bij andere honden alleen maar zag dat ze hun bek benutten.Ik zal een paar voorbeelden geven.

Bij het knagen legde hij altijd een pootje op de arm waarmee ik de knaagstok vasthield.

Wanneer we aan het stoeien waren, bijvoorbeeld om een plastic flesje of speelbeestje dan pakte Toby dat weliswaar met zijn bek vast maar hij sloeg tevens met een van zijn poten naar mijn hand die dat voorwerp probeerde af te pakken. Niet ongevaarlijk voor je zachte huidje, want daar zat een linke en loeischerpe nagel van de wolfsklauw aan vast.

Ook tijdens het aaien en strelen wanneer onze kleine man vond dat je nog wel een tijdje door kon gaan, dan kwam dat pootje handig van pas om je aan te tikken. 'Doorgaan jaa, je bent nog lang niet klaar'

Op een keer toen zijn speeltje onder de bank was gerold herinner ik mij, dat terwijl ik gebukt op de grond naast hem zat, om te zien waar dat speeltje precies lag, tikte hij me aan met een pootje op mijn arm. Zo van; 'Jij moet dat pakken'.

Echter het meest verbazende was dat ene ogenblik toen ik zag hoe een brokje dat lastig bereikbaar vlak onder de zijkant van de fauteuil lag met een van zijn pootjes een tik gaf. Waardoor dit onder de stoel door aan de voorkant naar buiten schoot waarna hij het lekker oppeuzelde. Het kan natuurlijk puur toeval geweest zijn. Maar ik zag het met mijn eigen 2 schele ogen en het zag er verdomd opzettelijk en aldus bedoeld uit.

Ik vermoed dat hij die 'poothandigheid' heeft opgelopen door te werken met de rubber Kong die we een tijd lang gebruikten om zijn brokjes in de doen. Zie de foto onder. Hij leerde zichzelf om de Kong op het smalle gedeelte rechtop te zetten met behulp van pootje en bek.


dit pootje? of die andere?

Vervolgens hield die slimme gast met een pootje op de rubberen rand de Kong overeind en met de andere poot tikje hij tegen de Kong zolang tot er een brokje door de smalle tuit viel. Die schranste hij snel op en hup snel verder met de bovenstaande procedure.
Geregeld kwam ik in de avond thuis en daar stond midden op de vloer die Kong rechtop overeind op het smalle uiteinde. Leeg natuurlijk.
 

Vorige pagina  

TOP