Toby en Kessie

Vorige pagina

  Kessie is ook een kooikerhond. Ze is een teefje en woont net honderd meter bij ons vandaan. Kessie is twee weken ouder dan Toby en ze is bijna helemaal wit met kleine bruine vlekken in haar wollige vacht. Door die krullerige vacht leek ze wat zwaarder en groter dan Toby maar dat is slechts schijn.

Vanaf het allereerste moment dat die twee kooikers elkaar ontmoeten was er meteen een klik. En zou gauw ze elkaar zagen begonnen die twee pups en later pubers met elkaar te ravotten. Dat ging er voor de neutrale buitenstaander nogal heftig aan toe. Daar werd gegromd en gehapt en over elkaar heen getuimeld dat het een lieve lust was. Soms bleven ze dan even stil liggen en dan vlogen ze weer op elkaar af. Menig maal vroegen we ons af, 'is dit nog normaal?'


 

  Toen Kessie eenmaal volwassen werd hebben haar baasjes haar laten steriliseren. Daarna wilde Toby he-le-maal niets meer van haar weten. Hij negeerde haar gewoon straal. Kessie wilde nog wel eens nader bij komen voor een begroeting doch onze 'kleine man' deed gewoon alsof ze niet bestond. Keek haar zelfs niet eens meer aan.
Doch als een van beide ergens om gromde of blafte dan stond de ander meteen paraat ter ondersteuning.

Toen we begin Juli 2020 kregen te horen dat Toby aan een ernstig chronisch nierfalen leed besloten we ter blijvende herinnering een fotoshoot met hem te maken via een collega-speurder van de speurhondengroep van de hondenvereniging Vagebond in Stein. Toen we ook op de hondenweide een paar foto's namen, kwam bij toeval Kessie met haar baasje Jo voorbij gewandeld. Toen hebben we die twee nog eenmaal samen kunnen vereeuwigen in een prachtige foto. Daarna kwamen we er ook achter dat Kessie eigenlijk Casey heette.!


Met dank aan Sandra Ferwerda van Chicka's click
 


Vorige pagina  

TOP