Trap op, trap af

Vorige pagina

De jonge Toby leerde al vrij vroeg om de trap te beklimmen. Die was gelukkig al die tijd met vloerbedekking bekleed. Dat gaf hem natuurlijk beter houvast en meer zelfvertrouwen dan wanneer het kale houten of kunststoffen treden waren geweest.

Wanneer we op vakantie een gladde of te steile trap in ons huisje hadden dan barricadeerde we deze met een tas of een stoel en dan sliep hij bij ons op het voeteinde en dan zorgden we er voor dat hij niet naar beneden kon of hij sliep beneden op zijn kussen of in zijn bench en dan sloten we beneden de trap af. Daar maakte hij hij geen misbaar om.
En af en toe stopten we Toby even in bad. Bijvoorbeeld als ie na de wandeling te vies was om op de goeie bank te liggen of op het vloerkleed rond te hangen. Of omdat hij gewoon weg stonk als de neten nadat hij zich in iets heerlijk weerzinwekkendst gerold had. Een smeu´ge mesthoop of een sappig poeltje gier of iets ergers nog waarvan we de oorsprong nog steeds niet weten behalve dat wij er van over onze nek gingen.


'ich hoef nit in bad'
 

Voor hem was het Chanel nr 5 for Canine.. Dus in bad met die hap. Toby hield niet van water. Dus ook niet van de badkamer. Dus...
Oppakken die handel en naar boven dragen, want al hing je hem een biefstuk voor de neus, vrijwillig in bad daar hoefde hij niet over na te denken. Noppes, nada, not done, nein.
Meestal liet ik al wat lauw water in de badkuip lopen waar ik hem dan in plaatste. En dan gingen zijn pootjes weid uiteen als om te zeggen, 'Kijk, ik pas daar helemaal niet in!'
Als het hondje dan eindelijk klaar was met de poetsbeurt dan stond ie ongedurig voor de badkamer deur te dralen en draaien. We maken de deur open en wat gebeurd.?
Toby vliegt de trap af. Letterlijk.
 De tijd die een mens nodig heeft om het woord 'PRRRRRRT' uit te spreken was langer dan die kleine sneltrein nodig had om naar beneden te spurten. Zijn linker achterpootje kwam in de draai naar links helemaal niet eens aan de grond. Hup, meteen dook ie dan op zijn eten af.
We hebben een vermoeden, dat als we iets zwaars van de trap af zouden gooiden dat het langer onderweg was geweest, dan dit hondje nodig had om van de trap af te stormen.

Vorige pagina  

Top