What's in a name

Vorige pagina 
Ja nou, mijn roepnaam, mij door Marion en John gegeven is dus Toby, zoals je misschien al hebt gezien, nadat je dit deel van de website hebt geopend. En officieel sta ik dan ook te boek als Toby Nellen. Maar dat is dus niet mijn geboortenaam. Die is Boyd. Dat is de naam die de kennelhoudster voor mij heeft gekozen nadat ik was geboren en voordat ik een vast plekje kreeg in Sittard. Maar ook dat is het nog niet helemaal. Boyd is slechts een deel van mijn volle naam. In de wereld van de kooikerhonden en met een beetje stamboom heb je een kleine zin als naam. In mijn geval is dat Ammervill's Boyd Layka. Dat klinkt chique, hé. Ammervill's is de naam van de kennel en Layka is de naam van het nest.

 
 

Mijn Kooiker mamma heet Ammervill's Lady Ashley en mijn Kooiker pappa Bouwe Wiebe van de Zwarte Belle Hoeve. Zeg maar Ashley en Bouwe. Ik lijk heel veel op Ashley en ook op haar Kooiker papa die Manusia Spike heet. Voor wie het niet weet, zijn de zwarte haarplukken aan onze oren kenmerken van ons hondenras en worden zwarte oorbellen genoemd. Vandaar de naam van Bouwe.

  

 

 

John had de rare gewoonte om mijn naam voor de grap (beetje flauw) op te vatten als een deftige afkorting. T voor Trifonius, O voor Octavianus, B voor Bartholomeus, Y voor Ybrahim. Als een soort van adellijke lange naam. En ook werd mijn roepnaam regelmatig aangepast aan de luimen van mijn Marion en John. Zo werd ik wel eens Tobus genoemd, Tobieke of Toobje. Soms recht door zee afgekort als Toob. En dat soms weer aangelengd tot Tobeman of gevaarlijker nog Toberman. Je maakt wat mee als hond.

 


Vorige pagina  

TOP